Notice: wpdb::prepare a fost denumit incorect. Interogarea nu conține numărul corect de substituenți (2) pentru numărul de argumente trecute (3). Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 4.8.3.) in /home/airalert/public_html/wp-includes/functions.php on line 4187
Donează
AIR ALERT

AJUTĂ-NE SĂ PROGRESĂM!

Donează cât poți! Ajută-ne să facem cunoscută poluarea din aer și să impulsionăm măsurile necesare reducerii ei!

Donează prin transfer bancar

Cont: RO54BRDE426SV74285314260, Banca: BRD Agenția Moșilor

Asociația Civic Alert  –  Strada Transilvaniei nr.54, Ap.2, sector 1, 010799 București

Cod de înregistrare fiscal: 34973840, Numar act legal de înființare: 149/12.08.2015

sau
Donează online, securizat, prin PayPal

Apasă butonul „Donate” (Donează) și vei fi direcționat către site-ul PayPal.

sau
Redirecționează către noi o parte din impozitul pe venit (persoane fizice)
sau sponsorizează-ne, beneficiind de facilitățile fiscale prevăzute de lege (companii)

Citește mai jos detalii despre modurile în care ne poți susține în temeiul prevederilor legale, fără niciun efort financiar din partea ta.

PERSOANE FIZICE

Persoanele fizice contribuabile pot sustine activitatea entitatilor nonprofit prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

>

Formularul 230

Dacă ești salariat, completează cu datele tale Capitolul I – DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnează formularul 230. Trimite o copie semnată pe email la office@civicalert.ro sau prin poștă două exemplare în original la sediul Asociației Civic Alert (Transilvaniei 54, sector 1, 010799 București). Acest formular se poate depune și direct de către tine la biroul local ANAF de care aparții.

Ca persoană fizică poți susține activitatea entităților non-profit prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, prin intermediul formularului 230. Termenul de depunere al formularelor pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit este 25 mai, inclusiv. Formularele trebuie completate în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana contribuabil). Formularul trebuie semnat și datat de către persoana fizică în cauză.

Poți descărca formularul 230 aici(Fișier PDF – a se deschide cu Acrobat Reader)

>

Formularul 200

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit o poate face si o alta categorie de contribuabili prin completarea si depunerea Formularului 200 – „Declaratie privind veniturile realizate din Romania”, pentru urmatoarele venituri obtinute din:

– activitati independente;

– cedarea folosintei bunurilor;

– activitati agricole;

– castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise;

– castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

Poți descărca formularul 200 aici(Fișier PDF – a se deschide cu Acrobat Reader)

PFA și intreprinderi familiale

Persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente (PFA, liberprofesionsiti, intreprinderi individuale, familiale, societati civile, asociatii fara personalitate juridica), pot incheia contracte de sponsorizare, cheltuiala cu sponsorizarea fiind deductibila limitat: 5% aplicat la diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

Art. 68 – Cod Fiscal

(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:

  1. a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum si pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, in limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6).

(6) Baza de calcul se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

Daca iei in considerare un contract de sponsorizare, te rugam sa ne contactezi prin e-mail office@civicalert.ro. Vom reveni rapid cu detaliile necesare.

AGENȚI ECONOMICI

Agentii economici care efectueaza sponsorizari beneficiaza de facilitati fiscale in temeiul Codului Fiscal.

Agentii economici care efectueaza sponsorizari beneficiaza de reduceri ale impozitului pe profit in anumite limite si conditii, care sunt stabilite de codul fiscal.

Conform Noului Cod fiscal valabil incepand cu 1 ianuarie 2016, art. 25 alin. 4 lit.i, cheltuielile de sponsorizare/mecenat, burse private raman in continuare nedeductibile la calculul impozitului pe profit, insa, este majorata limita minima a sumei cu sponosorizarea care se va scadea din impozitul pe profit.

Astfel, agentii economici pot scadea din impozitul pe profit datorat suma cu sponzorizarea in limita a 5‰ (0,5%) din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Art. 25 – Cod Fiscal

(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

  1. i) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:
  2. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determină potrivit normelor;
  3. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Pentru efectuarea unei sponsorizari cu beneficiile fiscale mentionate, este necesara incheierea unui contract de sponsorizare in forma scrisa, cu specificarea obiectului, valorii si duratei sponsorizarii, precum si a drepturilor si obligatiilor partilor.

Daca iei in considerare un contract de sponsorizare intre compania ta si Asociatia Civic Alert, te rugam sa ne contactezi prin e-mail office@civicalert.ro. Vom reveni rapid cu detaliile necesare.

Alte metode pentru donații vor fi disponibile în viitor. Îți mulțumim pentru susținere.

Air Alert este o inițiativă a
Asociației Civic Alert.

Civic Alert este o asociație non-profit care se finanțează prin contribuții, donații și sponsorizări.

Avem mai multe proiecte în desfășurare și reușim să îmbunătățim mediul în care trăim, prin ridicarea nivelului de conștientizare a problemelor existente, prin ușurarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică și prin găsirea de soluții practice și moderne la provocările societății contemporane.

Nu avem culoare politică, nu suntem afiliați niciunei instituții publice și nu ne putem desfășura activitatea dacă nu găsim constant susținere financiară, așa că orice contribuție, oricât de mică, este foarte importantă pentru noi. Te rugăm să iei în considerare una dintre opțiunile disponibile.
Îți mulțumim!

Mai multe informații despre
Civic Alert găsești aici.

Informează-te! Implică-te!

Solicită măsurarea poluării pe strada ta!

Intră în legătură cu noi folosind formularul de mai jos.

* Te rugăm să completezi rubricile marcate cu asterisc.
** Poți solicita măsurarea poluării cu particule fine PM 2,5. Ne străduim să ajungem pe strada ta cât mai curând, iar datele obținute vor fi vizibile pe harta AirCasting.

5 + 2 = ?

Air Alert este un proiect al Asociației Civic Alert

Strada Transilvaniei, nr. 54, sectorul 1 – 010799 București, România
www.civicalert.ro
Civic Alert

PARTENERI


KISS FM logo

SUSȚINĂTORI IMPLICAȚI 🙂


Măsurători mobile:
Asociația Adevărații VeloPrieteni

Adevaratii VeloPrieteni